Complete guide to Sports betting

Home

Bettingsystems
and News


Free Bets & Bonusoffers !

Sportsbetting_bookies

Pinnacle Sports

Centrebet 

Ladbrokes

Sportingbet

The Greek

Expekt 

We believe that any serious punter should have at least
5 bookie accounts.
Otherwise you're  giving
away up to 10% in winning.
 You simply do NOT get
the best price or offer
.
Betting

sportsbetting_bookie

Pinnacle Sports »

Centrebet »

Expekt »

The Greek »

Sportingbet »

Ladbrokes »

 

Site Updated:
Monroes Free Online Sports betting systems and advice how to bet on sports with the best Sports Betting Systems
for winning sportsbetting,
Sports books reviews,
Betting strategy and
Money Management

sportsbetting_liverscores

SOCCER

TENNIS

BASKETBALL

ICE HOCKEY

BASEBALL

NFL

Sport Articles

« Basketball sports gambling strategy

« Sports Betting
History

« Making Careful
Sports Betting
Decisions


«
Betting on
Sportsbooks


«
Online Sports
betting Tips

« Novice's Guide
to On-line
Sports Betting


«
The Concept
of Value
in Sports Betting!


«
Horse Betting

«
Internet Sports-
betting Options


«
Sports Betting Tips

« Sportsbook
Money Lines


«
Bet on Sports
Like a Pro


«
NFL Betting

«
Money
Management
for Sports Betting Success

betting
Website Statistics  

All Rights Reserved
monroe.se © Sportsbetting

Sportsbetting : Livescores : Betting Facts : Arbitrage : Bookies : Online Betting : Money Management: Bettingtips: Disclaimer

pinnacle ports
«SPORTSBETTING - ODDS - LIVESCORES- HORSE BETTING - NFL BETTING - BETTING SYSTEMS »
Free European Football Bet!

Sports Betting Historia


Den första vadslagningen på sport, ägde rum den
10 september 1858, mellan två åskådare som tittade på en match mellan Brooklyn Eckfords och New York Mutuals. Vadet var på 100 $ om huruvida John Holden skulle göra en home run eller inte. Holden själv skulle få 25 $ om han gjorde en home run. Han lyckades med detta och
efter matchen reglerades alla spelskulder.

Under 1865 hände det igen, i en match mellan samma lag. Tre spelare från Mutual kom överens om att avsiktligt förlora en match och i gengäld få $100 vardera.
Efter skandalen 1877 som omfattade Louisville Grays och andra uppgjorda matcher uppmanade American League ordförande Ben Johnson att införa ett förbud mot all spelverksamhet i American League arenorna, med början 1903. Men detta förbud visade sig snabbt vara ineffektivt och vadslagningen blomstrade.

Richard Higham blev portad 1882 efter att ha arrangerat matcher så att vissa matchresultat skulle uppnås i utbyte mot pengar. Giants Manager var smutskastad efter att han satsade och vann 400 $ på att sitt lag vann World Series 1905. Under 1919 accepterade åtta spelare i Chicago White Sox pengar för att förlora World Series till förmån för Cincinnati Reds.
Sedan 1943 har några av spelets största namn fläckats och blivit avstängda för vadslagning och för att de accepterat pengar för att spela sämre.
Sportsbetting och spelares inblandning i resultatet har inte varit begränsat till baseball utan har påverkat också andra spel såsom tysk Fotboll men även i hästsport. Under 2005 erkände 25-årige Robert Hoyzer att han tagit emot pengar för ohederliga handlingar.

Betting i USA går långt tillbaka i tiden, men det verkliga lyftet skedde genom legaliseringen av vadslagning i Nevada år 1931. Efter gruvindustrins framgångar börjat bromsa in så blev spel legalt då staten var i stort behov av kontanter, och snart började saker och ting röra på sig. När de stora kasinona intog scenen så var det dock många små bookmakers / sportvadslagning butiker som tvingades i konkurs.

Anonyma Spelare bildades redan 1957, när två män började ha ett möte en gång i månaden där de diskuterade sina spel och började stödja varandra. Efter publicitet från lokala medier hölls det första mötet i september 1957 i Los Angeles, Kalifornien. Medlemskap förutsätter ett engagemang för att sluta spela. De flesta av medlemmarna anser sig vara tvångsmässiga spelare, Organisationen hjälper genom att ge sina medlemmar vissa riktlinjer och attfölja dess strikt . Det finns inga medlemsavgifter och inga utomstående donationer accepteras. Det stöds enbart genom avgifter från sina medlemmar..

 

Med tanke på att 2 miljoner eller nästan 1 procent av alla amerikaner spelar som ett tvångsmässigt beteende är läget är allvarligt och de behöver stöd. Utöver organisarionen finns det också det nationella rådet " Problem Gambling", som försöker hjälpa människor ut ur sitt missbruk och spelberoende. Hollywood har fått sin andel av filmer baserade på sportspel. The Hustler, Blue Chip, och White men cant jump , grundar sig på frågan om Sports Betting.